Bolbrodag 2018  - følg med her på siden - der er allerede de første billeder taget af Henrik Rohold....  se her
 

Borgerne tog godt imod fornyelse af Bolbrodagen


De borgere, de ikke havde været opmærksomme på, at der skulle afvikles Bolbrodag lørdag d. 23. juni, gjorde store øjne, da de ankom til Føtex på Middelfart med det ærinde at handle ind til sankthans aften. For hvor skulle man stille cyklen og hvordan skulle man få fat i en indkøbsvogn? Hele fortovet var nemlig forvandlet til et forTorv, med stande, levende musik samt ikke mindst Bolbros største kaffebord.
Flere hundrede borgere havde taget imod indbydelsen til at skyde årets Bolbrodag i gang på festlig vis og Føtex medarbejderne havde travlt med at skaffe kaffe og rundstykker til alle. Byrådsmedlem Maria Brumvig holdt åbningstalen, hvor hun til forsamlingens tilfredshed blandt andet meldte ud at hun havde været Bolbroer hele sit liv og ville vedblive med det til sin dødsdag. Mens en veloplagt Palle Krabbe sørgede for underholdningen, kunne man bevæge sig rundt til standende og høre om letbanen, gartnerbyen, Bolbro Bestemmer, områdefornyelse eller diverse sundhedstiltag.
Den primære fornyelse gik ud på, at Bolbrodagen i stedet for at blive afholdt på et sted i stedet skulle foregå over hele Bolbro, så ved middagstid kunne man begive sig ud på de arrangerede ruter: En guidet tur til Bolbros historiske steder eller en familierute på egen hånd, hvor man kunne afprøve sine evner som or underholdning springgymnast, spejder, ponyrytter, krolfspiller, eller - i den sjove afdeling - afprøve en kælkebakke i juni måned. Uden for ruterne var der spændene tilbud om åben bunker, modeljernbane eller fællessang.
Vendte man tilbage til Torvet, kunne man tage del i overrækkelse af en Fællesskabspulje, hvor borgerne i lighed med konceptet for Bolbro Bestemmer kunne komme med forslag til projekter til gavn for Bolbro. En dommerkomite var nået frem til at puljen skulle deles mellem tre gode forslag: En mangfoldighedsfest, en bogbyttereol og en europæisk turnering i australsk fodbold.
Hvis man orkede mere kunne man slutte dagen af med sankthans-fest i KFUM-Parken. Som arrangører var vi nervøse for, om en sankthans uden bål ville afholde folk i at møde op, men heldigvis var der pænt fremmøde. Der var tændt op i grillen, gang i en masse børneaktiviteter, Sanne Gryholt Trio sørgede for underholdning og MF Trine Bramsen fik den udfordring at skulle holde båltale uden bål. Desværre var vejret ikke helt venligt - en kold vind lokkede folk til at slå sig ned ved snobrødsbålene eller måske et smut ind i klubhuset for lige at tjekke stillingen i dagens VM-kamp. Men en kølig aften kan ikke rokke ved at årets Bolbrodag blev en lang og dejlig dag.